SÜTÉS NÉLKÜLI FINOMSÁGOK

Napjainkban igen csak felgyorsultak a folyamatok,egyre kevesebb időnk,van,mindenre,ezért arra gondoltam,hogy egy pár olyan nyalánkság receptjét irom le,ami azért belefér rohanó világunkba is.
hizás ide-narancsbőr oda,KELL AZ ÉDESSÉG!!!
Megnyugtat,már maga az előkészület,önbizalommal tölt el,amikor elkészült,és,ha a család,vagy netán a vendégek,dicsérő szavai elhangoznak,na az maga a menny!!
Mégis,hogyan tehetjük meg,hogy ne kelljen lelkiismeret furdalással,megenni egy -egy édességet?
Manapság rengeteg módja van,annak,hogy fehér cukor helyett,( ami magunk között szólva,valóban nem egészséges,és,ha nem is a legtöbb,de mégis csak ha sokszor bűnözünk,bizony rakódnak azok a fránya zsirgolyócskák!)
Tehát azt tehetjük,hogy bio boltban vásárolunk,xilit,nevezetű édesitőt,mindjárt 1 kg-t,mert ezt csak a sütikbe használjuk(,persze ha mindent amihez cukor kell szintén ezt akarod használni akkor rajta!)
Ez az édesitő pontosan úgy néz ki mint a fehér kristálycukor,ráadásul,pontosan olyan ize is van!,,csakhogy a hatása az nem hizlaló.
Vagy ,van a méz,ami megint csak egy nem kémiai finomitott édesitőszer

A receptek adagjait csökkenthetjük illetve növelhetjük a személyek arányába!

KEKSZBOMBA



HOZZÁVALÓK: 1 csomag darált háztartási keksz
egy kevés tej
2 evőkanál kakaópor
egy kis rum aroma
3-4 dkg.vaj
izlés szerint cukor( xilit cukor helyett-méz)
kókusz reszelék
kimagozott meggy ( ez el is hagyható,)

ELKÉSZITÉS: ezeket a hozzávalókat jól összekeverjük,annak arányában,hogy a végén ne legyen száraz,hisz gombócokat formálunk belőlük,amit a kókuszreszelékbe meghempergetünk,és egy kis ideig,letakarva a hűtőbe tesszük
Ezt azért kell mert a benne lévő vaj miatt fog szépen egyben állni
Ha mégis teszünk bele kimagozott meggyet,akkor természetesen ezt a gombócok közepébe tesszük,és igy együtt formáljuk.

KRÉMES-KEKSZBÓL

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 1,5 csomag vanília puding
- 2 tojás
- 7 evőkanál cukor
-1 evőkanál liszt
- 12 dkg margarin
- 7,5 dl tej
- fél csomag zselatin

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsi alját kirakjuk keksszel, és elkészítjük a rá valón krémet.

A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre keverjük. Beleöntjük a maradék tejbe és sűrűre főzzük. Közben a tojások fehérjéből kemény habot verünk, és a tej felforrásakor belekeverjük, majd beledaraboljuk a margarint is.

Óvatosan a kekszre kanalazzuk. Fontos, hogy ne borítsuk rá a masszát, hanem kis adagokban merítsük rá. A tetejére szintén keksz kerül. Helyezzük a hűtőbe. Másnapra megpuhul és kényelmesen lehet szeletelni.

MÉG TÖBB KEKSZ-GYÜMÖLCSÖS:

Hozzávalók

- 1 csomag háztartási keksz (kocka alakú)
- 3 pohár tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsi aljára sorba lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkészített tortazselével. Hűtőben legalább 6 órát kell állnia ahhoz, hogy a kekszek megpuhuljanak, és szeletelhetővé váljon az édesség.

GYORS ALMATORTA:


Hozzávalók

- 1 kg alma
- 1 kg babapiskóta
- 2 csomag pudingpor
- 5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- citromlé

Elkészítés

Egy kapcsos tortaformát jó szorosan kirakunk babapiskótával. Az almát lereszeljük, és puhára pároljuk. Közben a pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízzel, és a megpuhult almára öntjük, majd teljes sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, fahéjjal és egy kevés citromlével ízesítjük. Alaposan összekeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük.

Újabb piskótasort helyezünk rá, a tetejére pedig ráöntjük az almás massza másik felét. Szépen elsimítjuk a krémréteget, és betesszük a hűtőbe, hogy alaposan megköthessen. Legalább 6 órára van szüksége ahhoz, hogy ki lehessen venni a tortaformából, és szelelni lehessen. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel. Ezáltal egy igazán mutatós, ám egyszerűen elkészíthető tortát tálalhatunk az asztalra.

GYORS CSOKITORTA:


Hozzávalók

- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag csokoládés Aranka krémpor
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
- csokoládé darabok
- tej és rum

Elkészítés

A babapiskótákat egy kevés rummal elkevert tejbe áztatjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kivizezünk, és kirakjuk az ázott babapiskótákkal.

Fél liter tejjel elkeverjük az Aranka krémporokat, majd az előzőleg felvert tejszínhabport, és a habfixálót is hozzákeverjük. A massza felét ráöntjük a lerakott babapiskótákra, majd még egy réteg áztatott babapiskótát rakunk a tetejére, és a maradék krémet is rásimítjuk.

A tetejét csokoládé darabokkal díszítjük. Önthetünk rá egy kis vanília krémet, vagy pudingot, amelytől sokkal gusztusosabb lesz az édesség. Hűtőbe helyezve másnap lesz szeletelhető és fogyasztható.

GYÜMÖLCSÖS MÜZLIGOLYÓK:


Hozzávalók

- 20 dkg müzli
- 10 dkg porcukor
- 3 dkg margarin
- idény gyümölcs és gyümölcslé ízlés szerint

Elkészítés

A müzlit ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott margarinnal és a cukorral. A választott gyümölcsöt egészen apró darabokra vágjuk, és hozzákeverjük a masszához. A végén a gyümölcslével olyan állagúra hígítjuk, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Hűtőbe helyezve néhány óra alatt összeáll, és lehűl. Akár kávé vagy tea mellé, akár ebéd utáni desszertként is fogyasztható.

CSOKOLÁDÉ MOUSSE:

HOZZÁVALÓK:12 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál eszpresszó, 1 evőkanál Grand Marnier, 1,2 dl tejszín, 1 tojás, szétválasztva, 3 tojásfehérje, 1 evőkanál cukor, csipet borkősav
ELKÉSZITÉS:A csokoládét daraboljuk össze, majd tegyük robotgépbe, hogy nagyon finomra törje.

Öntsük egy lábosba az eszpresszót, a Grand Marnier-t és 1 evőkanál tejszínt, majd forraljuk fel. Amint felforrt, vegyük le a tűzről. Öntsük a robotgépbe, a csokoládéra, és keverjük vele, míg a csokoládé elolvad. Addig csináljuk, míg sima, krémes állaga lesz. Akkor adjuk hozzá a tojássárgáját, majd keverjük el alaposan.
Utána tegyük keverőedénybe a masszát.

A négy tojásfehérjét kezdjük el habbá verni, amikor már habos, tegyük bele a borkősavat, és verjük kemény habbá, miközben lassan hozzászórjuk a cukrot. Két részletben forgassuk a csokoládés alaphoz. Verjük fel a maradék tejszínt is, majd keverjük a csokis masszához.

Osszuk el hat kis tálkába, majd tegyük 2 órára hűtőbe. Tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal, esetleg friss gyümölcsökkel tálaljuk

TEJBERIZS-AHOL A KÉPZELET NEM SZAB HATÁRT:

HOZZÁVALÓK: 1 LITER TEJ
30 DKG RIZS
IZLÉS SZERINTI CUKOR( XILIT!?
1 CAOMAG PUDINGPOR
ELKÉSZITÉS: a lábost hideg vizzel öblitjük és nem töröljük el,igy kevésbé tapad-ragad, ég le, a tejjel a rizsa.
Majd felforraljuk,közben beletesszük a rizsát és pudingport,mikor puha szép lassan kihűtjük
itt a képzelet nem szab határt,mint a cimében is jeleztem, mert lehet gyümölccsel bármilyennel,maradék,és apróra vágott cukorkákkal,akár zseléssel is,vagy csokimaradékokkal,cukormázzal,vagy ami az eszünkbe jut akár belekeverni,akár a tetejére szórva tálalni.
ég a tálalást is lehet fokozni,ha szeretnénk üveg-talpas poharakban,vagy kis porcelán tálkákban.vagy,ha kedvünk szottyan,egy szép üveg formát belülről beolajozunk,beletömjük az általunk elkészitett rizst,majd igy tömöritve állni hagyjuk,hogy ott dermedjen bele,abba a formába az alakja
Eztán,óvatosan fejjel lefelé ki ütögetjük arra a tálra amiből kinálunk,illetve eztán itt is diszitjük fel

GYÜMOLCSSALÁTÁK

HOZZÁVALÓK: bár milyen szezonális gyölcs,és bármennyi
ELKÉSZITÉS: A megmosott és kicsumázott,majd feldarabolt gyümölcsöket,egy szép üvegtálba tesszük,illetve,ha dinnye szezon van,akkor a képen látható módon is tálalhatjuk!
képzeletünk,kreativitásunk,vagy netán,minden féle édesség maradék,felhasználása csak még nagyobbat dob az izén és küllemén!
Azért túlzásba ne vigyük,legyen összhangban a gyümölcsökkel és a küllemével is.

KEKSZES TÚRÓTORTA:

HOZZÁVALÓK:# 5 dkg tehéntúró (lehetőleg dobozos)
2,5 dl növényi tejszín
5 evők. porcukor ( xilit-méz)
1 csomag habfixáló
Alaphoz:
30 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
2 dl natúr joghurt
8 dkg porcukor
gyümölcs
Elkészítés
A kekszet apróra töröm (nem kell megdarálni) és összekeverem a vajjal és a joghurttal, valamint a porcukorral és kapcsos tortaformába gyömöszölöm. Hűtőbe teszem. A túrót szétmorzsolom, a cukorral összekeverem. A hideg tejszínt kemény habbá verem, beleteszem a zseléfixet. Összeforgatom a túróval és rákenem a kekszes keverékre. Bármilyen gyümölcsöt lehet a tetejére tenni, nekem a ribizli ízlett legjobban. 1 éjszakára hűtőbe teszem.

RAFAELLÓGOLYÓ-HÁZILAG:

Végtelenül egyszerű és gyors az elkészitése!!!
HOZZÁVALÓK: Tubusos cukrozott sűrített tej,
kókuszreszelék,
mandula,(egész)

ELKÉSZITÉS:
A sűrített tejet rányomjuk a kókuszreszelékre, összekavarjuk, majd addig adagoljuk hozzá a kókuszt, amíg többet nem vesz föl a massza. Kis golyókat kell gyúrni belőle. A közepébe mandulát lehet tenni. Ha kész, akkor a hűtőbe kell rakni, hogy lehűljön.

A sűrített tejet rányomjuk a kókuszreszelékre, összekavarjuk, majd addig adagoljuk hozzá a kókuszt, amíg többet nem vesz föl a massza. Kis golyókat kell gyúrni belőle. A közepébe mandulát lehet tenni. Ha kész, akkor a hűtőbe kell rakni, hogy lehűljön.

ROPOGÓS-MÉZES SÜTI:

Hozzávalók:

1doboz babapiskóta,
15-20 dkg csokoládé,
10-15 dkg vaj,
2-4 evőkanál méz,
a tetejére cukrozott cseresznye vagy meggy,,illetve bár milyen gyümölcs
diszithetjük tejszinnel is

ELKÉSZITÉS: A pikótát apró darabokra törjük,A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk. Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben. végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük. Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a masszát egyenletesen belenyomogatjuk. A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.Ha száraznak érezzük a masszát szeretnénk egy kissé lazábbat,szaftosabbat egy kis tej hozzáadásával a magunk izlése szerint alakithatjuk

KÉTSZINŰ SÜTI:

HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ: 12 DKG.VAJ
5 DKG.CUKOR( XILIT A CUK HELYETT)
5 EVŐKANÁL NEM CUKROS KAKÓ
1 TOJÁS
20 DKG.DARÁLT KEKSZ
6-7 DKG.DURVÁRA VÁGOTT MANDULA
15 DKG.KÓKUSZRESZELÉK
VANILIA KRÉM:
115g tea vaj
40ml tejszín
2ek vanilia puding
254g porcukor
254g porcukor

CSOKI MÁZ:
115g étcsoki
28g VAJ

ELKÉSZITÉS:

1. Tegyük a vajat egy hőálló tálkába, vagy lábasba és adjuk hozzá a cukrot és a kakaót, tojást. Vízgőz felett addig melegítsük, míg besűrűsödik.
2. A tűzröl levéve keverjük bele a kekszet, kókuszt, mandulát.
3. Egy 20*30cm-s tepsibe tegyünk fóliát és nyomjuk bele kanál segítségével a masszát. Hagyjuk a hűtőben megkeményedni.
4. A krémhez való alapanyagokat habverővel jól felverjük, amíg krémes állagú nem lesz. A tészta alapra simítjuk.
5. A csokimázhoz a csokit vízgőz felett a vajjal együtt felolvasztjuk és a sütire simítjuk.
A sütit jól lehűtjük.